Србија

МЕТЕОРОЛОГ ОБРАДОВАО ЉУБИТЕЉЕ ЗИМЕ: Биће много снега, а ево какво време нас чека у новогодишњој ноћи

У Србији ће данас бити претежно сунчано са највишом дневном температуром до 18 степени Целзијуса, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Ујутро у низијама, по котлинама и дуж речних долина локална појава магле или ниске облачности, која ће се понегде задржати и делом преподнева. Дуваће углавном слаб променљив, на истоку умерен западни ветар.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Најнижа температура биће од минус два до шест, у Неготинској Крајини око 10, а највиша од 10 до 18 степени.

У Београду ће ујутру бити магловито, а током дана претежно сунчано. Најнижа температура биће од два до шест, а највиша око 13 степени.

Метеоролог Ристић најавио доста снега

Метеоролог Иван Ристић најавио је да нам у јануару предстоје три зимске недеље и да ће бити доста снега.

„Још једна важна ствар то јест добра вест за љубитеље снега аномалија падавина за ЗИМСКЕ недеље од 8. до 15. јануара, од 15. до 22. јануара и од 22. до 29. јануара наш регион имаће падавине изнад просека што указује да ћемо имати и доста СНЕГА пошто ће температуре бити ниске, испод просека“, најавио је метеоролог.

Навео је и да је почетак праве зимске недеље од 8. до 15. јануара.

Време наредних дана

У четвртак ујутру понегде магла, а током дана претежно сунчано и мало топлије него у среду, а знатно изнад нормале за крај децембра. Ветар слаб јужни и југоисточни. Притисак изнад нормале. Минимална јутарња температура од -2°Ц до 5°Ц, а максимална од 10°Ц до 18°Ц. Увече суво. Температура у 22х од 2°Ц до 7°Ц.

У петак суво са сунчаним периодима и топлије од просека. У суботу и недељу променљиво облачно и суво са сунчаним интервалима, а у Новогодишњој ноћи и 1. јануара, у понедељак, пролазно наоблачење са повременом кишом, а само на вишим планинама са снегом.

Извор: Курир