Свет

Пророчанство Бабе Ванге за 2023. годину управо се обистинило

Баба Ванга, позната као Нострадамус Балкана, оставила је за собом предвиђања за сваку годину до 5079. када је рекла да ће свет дочекати крај, а ево шта је предвидела за ову годину.

Ванга је рекла да ће нашу планету ове године погодити огромна соларна олуја са разорним последицама, а то смо и добили. Упозорила је да ће „соларни цунами“ изазвати глобални хаос, приморавајући друштво да се повуче назад у мрачно доба јер је уништио Земљино магнетно поље, преноси Дејли мејл (Даилy маил).

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Међутим, неке од предвиђених ствари ипак се нису десиле. У данима након олуја није направљен такав хаос – дан и ноћ настављају да се смењују као што је то нормално, модерна технологија опстаје.

Наиме, соларне олује имају потенцијал да изазову масовне нестанке струје и кварове у комуникацији, што проузрокује низ других проблема. Настају када се сунчева енергија ослободи, шаљући електрична наелектрисања, магнетна поља и зрачење које јури ка Земљи и отуда и сметње у магнетном пољу Земље. Може доћи и до појаве поларне светлости.

Грађани Велике Британије су обавештени о прилици да виде аурору бореалис на камери чак на југу до Корнвола дан пре него што је олуја ударила, што иначе није уобичајено.

У просеку, аурора се може видети на крајњем северу Шкотске сваких неколико месеци, али постаје све теже видети како идете јужније, а у јужној Енглеској једина вам је шанса путем фотографије.

Догађај од 1. децембра је америчка Национална управа за океане и атмосферу (НОАА) оценила као „Г2“ – на скали од пет тачака – што значи да би могао пореметити сателите у свемиру и електроенергетским мрежама, укључујући „могуће широко распрострањене проблеме са контролом напона“.

Не баш мрачно доба, дакле, како је предвидела Баба Ванга.

Али, ако ћемо веровати да је Ванга овде била на трагу нечега, онда би требало да се забринемо, јер ће, према њеним речима, следећа година донети гомилу мрачних догађаја, укључујући терористичке нападе у Европи, велику економску кризу и биолошке нападе, као и покушај атентата на Владимира Путина.

Једно пророчанство са трачком наде, према Скај хисторију, јесте повећање медицинских открића.

Можда је ипак мало погрешила са својим предвиђањем, јер би Сунце требало да достигне „соларни максимум“ следеће године.

Отприлике сваких 11 година Сунце пролази кроз ово стање, када се на његовој површини појављују многе бизарне тамне мрље, а те ‘сунчеве пеге’ могу да се групишу и формирају оно што изгледа као архипелаг.

Извор: Дејли мејл/Б92