Свет

ШОЈГУ ПОТВРДИО: Освојена је! Путин се хитно огласио

Сергеј Шојгу (Фото: Јутјуб)

Руска војска у потпуности је успоставила контролу над Маринком у предграђу Доњецка, саопштио је министар одбране Сергеј Шојгу председнику Владимиру Путину.

„У току активних офанзивних дејстава, јуришни одреди групе Јужнаја данас су потпуно ослободили село Маринка, југозападно од Доњецка“, рекао је министар одбране.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Шојгу је истакао да ће преузимање контроле над градом омогућити ефикаснију заштиту Доњецка од напада украјинских оружаних снага, преноси агенција РИА новости.

Путин: Војска ће добити више маневарског простора

Руски председник Владимир Путин рекао је данас да верује да ће „ослобађање Маринке“ (град на истоку Украјине, у Доњецкој области) помоћи руским трупама да добију више маневарског простора.

На састанку са руским министром одбране Сергејем Шојгуом, Путин је рекао да из свега тога има „најмање два позитивна ефекта“, пренео је Тас.

„Први је да терамо непријатељске јединице даље од Доњецка. Други је да тиме што смо се пробили кроз ову утврђену област, коју је непријатељ правио, практично, још од 2014. године и направио значајан број бетонских блокова и комуникационих рута“, истакао је Путин.

Он је додао да пробијањем овог блока трупе добијају прилику да „прошире свој опсег операција“.

Извор: Танјуг