Свет

ТРАГЕДИЈА: Познати глумац нађен МРТАВ у аутомобилу, полиција затекла ЈЕЗИВ ПРИЗОР

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Сун-кјун је постао светски познат по улози Донг Ика у хит-филму Паразит, који је 2020. освојио Оскара за најбољи филм.

Познати јужнокорејски глумац Ли Сун-киун пронађен је јутрос мртав у Сеулу након што је очигледно извршио самоубиство, јавила је агенција Јонхап.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Глумац, који је био суочен са истрагом због сумње на употребу дроге, пронађен је мртав у свом аутомобилу у парку у центру Сеула, а на сувозачком седишту је био брикет дрвеног угља, навела је полиција.

Полиција је претходно добила пријаву да је Ли (49) напустио кућу након што је написао поруку да ће извршити самоубиство, пренео је Јонхап.

Ли је прошао кроз три круга полицијског испитивања због сумње да је користио марихуану и друге дроге у кући хостесе која ради у бару у Сеулу у више наврата од почетка ове године, укључујући и прошлу суботу.

Глумац је тврдио да га је хостеса преварила да узме дроге и да није знао шта узима.

Ли је био негативан у оба теста током полицијских истрага и током лабораторијског теста на дрогу који је спровела Национална форензичка служба прошлог месеца.

Ли је у уторак поднео захтев за полиграфско тестирање, тврдећи да није користио дроге. Ли је стекао светску славу главном улогом у филму „Паразит“ за који је освојио Оскара 2020. године.

Преступи везани за дроге, укључујући оне који укључују коришћење марихуане, сматрају се озбиљним кривичним делима у Јужној Кореји. За конзумацију марихуане предвиђена је затворска казна до пет година затвора.

Извор: Srbija Danas/Телеграф/Србија јавља