Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Кренула масовна хапшења на протесту у Београду

Ухапшено је 30 особа који су изазивали нереде испред градске скупштине у Београду вечерас. Више полицајаца које је обезбеђивало скупштинску граду је повређено.

МУП је раније вечерас у сарадњи с Вишим тужилаштвом кренуо у акцију хапшења свих који су вечерас испред Скупштине града Београда изазивали нереде, насилно покушали да упадну у Скупштину, учествовали у стварању хаоса и кршили закон.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Протест испред РИК

Подсетимо, вечерас су лидери опозиције током протеста листе „Србија против насиља“ дошли до скупштине града, где су наишли на закључана врата која су покушали да провале. Приликом покушаја упада сломљено је огледало на улазним вратима.

На улазу у скупштину се појавио један од припадника полиције који је лидере опозиције упозорио да је насилни улазак кривично дело.

– Сломили смо врата! Држе леђима врата. Не може да се гурне од њих – рекао је Миливојевић, на шта му окупљени вичу „улази, улази“.

Један од припадника опозиције је српском заставом разбио стакло на главном улазу у скупштину града, после чега је још једном безуспешно покушан упад.

Извор: Блиц