Србија

ВУЧИЋ СЕ ВАНРЕДНО ОБРАЋА НАЦИЈИ: Председник се хитно огласио након разбијања Скупштине

Председник Србије Александар Вучић обратио се нацији повом покушаја упада у Скупштину града.

Председник Вучић каже да су сцене драматичне, али је позвао грађане да не брину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Никаква револуција није у току, ништа им неће поћи за руком. А ми ћемо благом и мирном реакцијом да се трудимо да не повредимо некога – казао је председник.

Он каже да се на протестима скупило око 2.490 људи.

– У овом тренутку, заједно са онима који хоће у Скупштину Града, укупно је око 1.900 људи. Неки су вечерас показали своје лице, и да им је насиље једини начин за борбу. Данима смо говорили да се за то спремају, зато што знају да не могу да добију народно поверење – истакао је председник.

Додаје да су упозоравани и инострани посматрачи, који су се правили наивни.

– Хвала оним страним службама које су ставиле до знања да знају шта се припрема, и давале податке нашим службама, да би тачно знали шта насилници припремају. Они који се заклињу у борбу против насиља, показали су да су прави насилници. Хоће да руше наше градове и државу – истакао је Вучић.

Председник наводи да је стигло хиљаде позива из целе Србије људи који хоће да бране државу, и замолио их је да то не чине.

– Држава је довољно јака и снажна, и одбраниће демократију и изборну вољу грађана. И то је све што треба да знате. Изгредници и силеџије биће приведени, а после ће реаговати надлежни државни органи – рекао је председник.

Каже да се многи у региону радују и славе „револуцији“ у Београду.

– То је производ много озбиљнијих геополитичких околности, у којима покушавају да уруше самосталност и независност Србије. Сачуваћемо слободу Србије, јер је то највиша вредност. Одбранићемо нашу Србију, само вас молим да сачувамо мир. Будите спокојни, држава је сигурна, и државу им нећемо дати да је униште. Нашу кућу сачуваћемо. Живела Србија, живела слобода!

Извор: Курир