Свет

ВЛАСТИ ДОБИЛЕ ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ: Немци у паници, спрема се хаос

Фото: Pixabay.com

„Немци би у будућности могли да плачу над гробовима својих младића који ће погинути у одбрамбеном рату с Русијом.“

Овим речима је немачки војни врх упозорио владу у Берлину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Немачки, али и многи други европски младићи могли би да погину јер немају довољно оружја и довољно војне опреме да би се супротставили растућој војној машинерији руског председника Владимира Путина.“

Влада у Берлину је упозорена на опасност која прети ако канцелар Олаф Шолц и његови коалициони партнери наставе да буду неодлучни и врло спори кад је у питању војна помоћ Украјини. Уз небригу о сигурности Немачке и Европе, таква је неодлучност и велики морални пропуст политичке елите у Берлину.

Тако барем мисли коментатор престижног немачког дневника „Дие Wелт“, који је пре пар дана оптужио службени Берлин да је својим оклевањем помогао Русији да на југу Украјине изгради готово непробојну обрамбену линију која је спречила украјинску офанзиву прошлог лета, пише Слободна Далмација.

Оваквим поступањем службени Берлин помаже руском председнику Владимиру Путину да задржи земљу коју је оружјем освојио, што ће рећи украо, након инвазија на Украјину 2014. и 2022, и све то успркос чврстим и свечаним обећањима службеног Берлина да ће свим снагама помагати Украјини да ослободи своја окупирана подручја, преноси Слободна Далмација.

Упркос томе што је Немачка, уз Америку, највећи војни присталица Украјине, из Берлина у Украјину никад нису стигли врло делотворни тенкови чистачи мина Кеилер, који су могли одлучно „да погурају“ летњу неуспелу украјинску противофанзиву. У позадини ове политичке лицемерности, за коју „Дие Wелт“ оптужује владу у Берлину, врло је компликована прича о политичком и стратешком размишљању данашњега нараштаја Немаца.

Извор: Слободна Далмација