Србија

ЗАСТРАШУЈУЋЕ НЕВРЕМЕ У ИВАЊИЦИ, ПОПЛАВЉЕНА И СЕЛА КОД ЧАЧКА: Јак град величине ораха стукао малине, гром ударио у РЕПЕТИТОР

Након што је снажно невреме током поподнева погодило западну и југозападну Србију, праћено обилним пљусковима и грмљавином, мештане удаљених ивањичких села Кушићи, Опаљеник, Бела Црква.. поново је задесило страховито невреме.

Град величине ораха обелео је путеве и ливаде за само пар минута, а огромна штета причињена је поново на путној инфраструктури и малињацима у којима је берба црвеног злата већ почела.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Поново имамо исту муку. Тамо где су били канали 30 центиметара вода је прекопала и сада су дубљи од пола метра. До многих домаћинстава може се прићи само теренским возилима и тракторима. Обилне падавине су по ко зна који пут погодиле Ивањицу, а ни од претходног невремена нисмо се опоравили, казао је први човек ивањицке општине Момчило Митровић.

Иако је апокалиптицно невреме стало, размере нове катастрофе још увек се сагледавају.

– Немамо извештај са територије целе опстине. Чекамо да добијемо информације о стању на терену у селима око места Мочиоци јер тамо нема телефонског сигнала, јер је гром гађао у репетитор, закључио је Митровић.

Он додаје још у првом налету стигла помоћ од ресорних министарстава у виду нафте како би што брже пребродили новонастале проблеме.

Невреме и у Чачку

Јака киша која је током вечерњих сати погодила територију Чачка поново је изазвала велике проблеме мештанима околних села, а дошло је до изливања бујичних потока у селу Виљуша на старом путу Чачак – Краљево где Саобраћајна полиција регулише саобраћај. У овом крају и бројне оранице су под водом.

– Дошло је до изливања Бресничке реке у селу Бресница, где је поплављено једно домаћинство. За сада не замо да ли је вода ушла и у стамбене објекте. У МЗ Виљуша и Трнава такодје је дошло до изливања, а најкритичније је код манастира Трнава и ту су послате екипе“, рекао је Братислав Зечевић, начелник штаба за ванредне ситуације града Чачка.

Услед обилних падавина у кратком временском интервалу и магистрални пут Чачак – Крагујевац нашао се под водом.

Олујно невреме захватило је и општину Пожега, на чијој територији је опет дошло до изливања мањих бујичних потока.

Извор: Курир.рс/РИНА