Србија

ЗАБЕЛЕЛА СЕ СРБИЈА, А РХМЗ НАЈАВИО НЕШТО ЈОШ ГОРЕ: Хитно упозорење на ову појаву

Снег је данас у поподневним часовима почео да пада широм Србије. Прво су пахуље забележене у Београду, а сада фотографије и снимци стижу и из Новог Сада и Суботице.

Како се може видети на фотографијама из разних делова Србије, снег није јак, већ се топи у додиру са асфалтом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Први снег у Новом Саду

У Новом Саду пада први снег. За сада се не задржава на коловозима или тротоарима али ако настави овим темпом ускоро ће се забелети кровови војвођанске престонице.

Снег и у Суботици

Забелели се и кровови у Суботици. Снег пада слабим интензитетом и не задржава се на тротоарима и путевима

РХМЗ упозорио на ледену кишу

РХМЗ је најавио да се послеподне и увече на истоку Србије понегде уз снег очекује и киша, која ће се ледити на тлу, односно имаћемо ледену кишу.

У западној Србији и у Срему облачно са снегом уз стварање или мање повећање висине снежног покривача. Током послеподнева интензитет падавина у слабљењу. У осталим крајевима претежно се очекује киша, која ће касније после подне и увече понегде прећи у снег (укључујући и подручје Београда).

Метеоролог Марко Чубрило најавио је да се данас у Срему, Мачви, Шумадији, у средњем и јужном Банату, Стигу и Браничеву очекује ледена киша, а до вечерас је могуће да пређе у снег.

На снази жути и наранџасти метеоаларм

У целој Војводини и у западним деловим Србије данас је на снази жути метеоаларм због јаког ветра, а то значи да време може бити потенцијално опасно. Временске појаве које су прогнозиране нису неуобичајене, али је потребан опрез ако планирате активности које су изложене метеоролошком ризику. Треба наставити са информисањем о очекиваним метеоролошким условима. Не предузимајте непотребне ризике.

У источним деловима земље на снази је наранџасти метеоаларм, а то значи да је време опасно. Прогнозиране су опасне временске појаве, односно снег таквог интезитета да могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње.

Извор: Блиц