Свет

ЗАПАД ЈЕ ОВО СА СТРЕПЊОМ ЧЕКАО: Ево шта је Путин рекао

„Главно питање на које се очекивао одговор на „директној линији“ са председником Путином јесте да ли ћемо преговарати са Украјином или не.

Стекао се утисак да је то питање решено, остало је само да се Кијев наговори на то и посао је завршен“, изјавио је аналитичар и војни добровољац, Павел Селекзјанов, у емисији „Крим 24“, преносе руски медији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је напоменуо, да будућност Северног војног округа, и његове циљеве и задатке, треба да разјасни председник.

Упркос великом броју информација, посебно у последњој недељи, које су преносили страни медији у вези са преговорима и свим осталим, важно је напоменути, да се ова информација пласира на начин који сугерише да је питање већ решено и да је потребно само убедити украјинску страну.

Ови разговори трају још од лета, од тренутка када је Запад схватио да „контранапад“ није успео. Министар спољних послова је то изјавио пре три недеље, а председник је поновио, да неће бити преговора осим капитулације.

„Такође бих желео напоменути, да је сам тренутак када је наш председник објавио да ће се кандидовати за нови мандат, био усклађен с војним ауторитетима. То није, како су неки инсајдерски канали тврдили, део неког састанка о економији – то питање је постављено војницима, председавајућем Народног савета ДНР, што такође није случајно.

Такве ствари се не дешавају случајно, то показује да се наш председник ослања на војску, да зна и разуме потребе војске. Он разуме шта војска и друштво очекују од њега, јер је војска део друштва“, закључио је Селекзјанов.

Директор Института савременог државног развоја Русије, Дмитриј Солоников, истакао је, да ће све Путинове изјаве на Западу бити поновно детаљно анализиране.

„Веома је важно што је изражена увереност у победу Русије у специјалној војној операцији, без икаквих компромиса и са потпуним решењем задатака демилитаризације и денацификације Украјине.

Ово је још један сигнал Западу, који константно покушава приказати, да се Русија може наговорити на неке условне компромисе. Компромиса неће бити, а решења ће бити оштра. Баш таква какву Русија захтева.

У 2023. години нема никаквих промена. Стога, оно што лидер Русије каже је важно за Европу, Азију, за Сједињене Државе и за цео свет. Тамо наравно, пажљиво прате и анализирају.

Поред тога, могу рећи да постоје специјални центри који прате како председник говори, какву мимику и гестове има, како стоји, шта се дешава око њега. Дакле, велики одјек је око свега тога“, сматра Солоников.

Извор: Wебтрибуне.рс

Ознаке