Свет

ЗЕЛЕНСКИ У НЕВЕРИЦИ: Запад је отписао Украјину, спрема се ово

Запад је променио тон комуникације с председником Украјине Владимиром Зеленским, пише америчко издање „Респонсибле Статецрафт“.

„Захтеви Зеленског за помоћ, изазвали су потпуно другачији одзив него претходне године за Божић. Овог пута се бори против става десних скептика у вези с подршком Украјини“, наводи се у објави. Према мишљењу аутора, чак је и председник САД, Џо Бајден, променио став у вези са помоћи Кијеву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ако је раније обећавао пружити подршку „колико год буде потребно“, сада је обећао само наоружати „колико год будемо могли“,“ примећује новинар.

Он додаје, да ситуацију за Украјину погоршава долазак на власт у неким европским земљама противника пружања помоћи Оружаним снагама Украјине (ВСУ).

На пример, заједно са премијером Мађарске Виктором Орбаном, лидер холандске десничарске странке „Слобода“ Герт Вилдерс, која је победила на парламентарним изборима, такође се противи даљој помоћи.

ВСУ од 4. јуна води контраофанзиву истовремено на три правца, али ни на једном делу фронта нису постигли значајне успехе. Како је истакао председник Владимир Путин, украјинске трупе трпе озбиљне губитке.

Западни медији све чешће пишу, да су САД и ЕУ почели губити интересовање за украјинску кризу, а подршка Владимиру Зеленском слаби.

Према информацијама телевизијске станице НБЦ, амерички и европски званичници већ разговарају с кијевским властима о могућим последицама мирних преговора с Русијом, укључујући и то шта би бившој совјетској републици можда морало бити узето, да би се постигао договор.

Извор: Wебтрибуне.рс