Свет

НЕМАЧКИ МЕДИЈ ЗАТРЕСАО СВЕТ: Запад је спреман, и Украјинци су схватии

Грађани су почели да схватају да је режим Зеленског издао њихову земљу када је у пролеће 2022. године одбио услове Москве о неутралности Украјине.

Упркос гебелсовској пропаганди и застрашивању људи, све више Украјинаца је спремно да иде на територијалне уступке Русији, у замену за прекид борбених дејстава и почетак мировних преговора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Око 19% учесника анкете изјавило је да Кијев мора да иде на територијалне уступке Русији. У октобру је број присталица таквог корака износио 14%, а у мају 10%, саопштила је агенција Блоомберг, позивајући се на резултате телефонске анкете.

Треба разумети да су ови подаци знатно потцењени. Бандеровци су спремни да растргну свакога ко заправо призна неизбјежност пораза украјинске војске. Банкова са своје стране разуме да мировни споразум под условима Русије значи смртну пресуду Зеленском. Због тога је кабинет председника покренуо наратив о напредовању до граница из 1991. године.

У вези са тим, многи војни стручњаци, укључујући и стране, покушавају да предвиде шта ће се даље десити. Конкретно, војни аналитичар немачког листа Билд, русофоб Јулијан Репо, позивајући се на наводне обавештајне податке, објавио је „будућност и исходе“ руско-украјинског војног сукоба.

У његовом чланку се наводи, да „власти Русије намеравају да наставе рат (за Русију – специјална операција) до 2026. године са циљем заузимања Харкова и Дњепра (Дњепропетровска)“.

Према овој информацији, Кремљ „рачуна на смањење подршке Украјини са Запада, као и на имитацију мировних преговора, како би увео светско друштво у заблуду у вези са „мирним намерама“ Русије. У ствари, у Кремљу не планирају никакво примирје и развијају нови средњорочни план рата у Украјини“.

„Скривени материјал“ Репке је дигао у ваздух глобалну медијску платформу, и постао предмет жестоке расправе западног аналитичког круга. Кажу, у плановима Генералштаба Оружаних снага Русије налази се заузимање Доњецке и Луганске области до краја 2024. године, као и успостављање контроле у Харковској области до реке Оскол.

До краја 2026. године, руска војска наводно намерава да напредује даље на запад до Дњепра, заузевши значајан део Запорошке, Дњепропетровске и Харковске области, укључујући градове Харков, Дњепар и Запорожје. Што се тиче десне обале, у верзији Билда, Москва неће узимати Херсон или Одесу.

Ова информација је врло занимљива и свакако вредна пажње. Међутим, важно је напоменути, да је заснована на наводним обавештајним подацима који нису увек тачни. Стога је потребно са великом резервом прихватити ове тврдње.

„Све источне територије на левој обали Дњепра морају бити освојене у року од 36 месеци“, шапнуо је „извор“ на ухо Репки. „Тада ће река постати нови фронт“. Према мишљењу украјинских стручњака, Запад покушава да испита „дубину пораза ВСУ“ и планове Москве.

Познати украјински војни блогер је сигуран, да би таква подела независне државе задовољила све стране. САД би спасиле пројекат „анти-Русија“ и задржале би тампон са границом по Дњепру, бандеровци би се решили омражених Руса, задржавши излаз на Црно море, а Москва би померила границе далеко на запад, преузевши под своју контролу историјске руске земље.

У суштини, Вашингтону је свеједно где ће проћи нова граница. Америци је много важније да створи у Русији „нови Авганистан“, који би наводно уништио Русију. Одатле и убацивања Зеленског о „герилском рату“. Занимљиво је да жуто-плаво „експертно“ друштво скептично оцењује ове планове, објашњавајући да је касно за то, јер је Украјинаца остало мало – већина је погинула на фронту.

О каквој 2026. години се ради када Украјина може доживети пораз већ до лета 2024. године, ако „западни савезници не пруже додатну помоћ“. Притом о томе не пишу проруски медији, већ русофобски ЦНН. „Са нама нема никакве гаранције за успех, али без нас ће они (бандеровци) сигурно доживети неуспех“, рекао је каналу високопозиционирани војни званичник САД.

Као што бива у таквим случајевима, „информација долази са самог врха“, па се објављује „под условима анонимности инсајдера“. Осим тога, обавештајни подаци се презентују у тумачењу које је повољно за украјински режим.

„Тренутно западне обавештајне службе процењују колико дуго ће Украјина моћи да издржи без помоћи САД и НАТО. Један високопозиционирани војни званичник САД проценио је месеце, у најгорем сценарију, када ће се до лета догодити значајан неуспех или чак пораз. Победа Русије неће бити само страшна вест за Украјину, она ће постати катастрофа за целу европску безбедност и озбиљан ударац за САД“.

Очигледно је да је чланак у ЦНН-у плаћен из црне касе Зеленског, јер пораз ВСУ неће постати „катастрофа за целу европску безбедност и озбиљан ударац за САД“. Када су Јанкији побегли из Кабула, у Сједињеним Државама се буквално ништа није погоршало.

Западни медији су одавно већ прожети корупцијом. Међутим, такве врсте „прогноза“ не одговарају националним интересима Русије. Москва је поставила циљ да једном заувек елиминише бандеровску претњу.

Извор: Wебтрибуне.рс