Свет

АМЕРИЧКИ МЕДИЈ ОТКРИО: Украјински војници напуштају оклопна возила и беже у подруме због овог руског оружја

Украјинске трупе беже због ФПВ дронова, које користе Оружане снаге Русије у зони специјалне војне операције, пише америчко издање Тхе Нев Yорк Тимес.

Ове беспилотне летелице терају украјинске војнике да се крећу пешице, као и да напусте војну опрему и да се завлаче у подруме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Последња претња је руска употреба камиказа ФПВ беспилотних летелица, што је приморало украјинске војнике да углавном напусте своју опрему у зонама фронта и делују пешице“,
речено је у публикацији НYТ.

Поред тога, аутор материјала је нагласио да су ФПВ дронови најновије оружје руских трупа, а њихова брзина је приближно једнака брзини аутомобила. Осим тога, ове беспилотне летелице носе велику количину експлозива, што представља велику претњу за украјинске јединице.

Раније је објављено да је ФПВ дрон руске војске уништио украјински центар за комуникацију и објекат за електронско ратовање. Налазила се у капели порушеног храма.

Нова тактика коришћења ФПВ дронова помаже Оружаним снагама Русије да без губитака заузму позиције које бране Оружане снаге Украјине.

Извор: Wебтрибуне.рс