Свет

РУСИ СПРЖИЛИ УКРАЈИНСКИ ПУНКТ: Добили су тачне координате, а онда

Одељење је навело да су артиљерци, пошто су добили тачне координате циља, елиминисали украјинску војску гранатама из хаубице Д-30.

Маринци Црноморске флоте уништили су привремени пункт за размештање украјинског војног особља на десној обали Дњепра, извештава ТАСС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Припадници 810. одвојене бригаде маринаца Црноморске флоте прецизном артиљеријском ватром уништили су привремени пункт за размештање украјинског војног особља на десној обали Дњепра у Херсонској области“, саопштило је Министарство одбране.

Министарство одбране Русије је навело да су артиљерци, пошто су добили тачне координате циља, уништили украјинску војску гранатама од 122 мм из хаубице Д-30.

„За сав посао, маринци су имали само неколико минута да остану непримећени од стране јединица Оружаних снага Украјине које се налазе на десној обали Дњепра“, саопштило је одељење.

Компјутерски геометар са позивним знаком Челбас рекао је да ситуација на десној обали Дњепра почиње да се стабилизује.

„Радили смо на циљу да уништимо кућу у којој је била непријатељска концентрација или складиште муниције. Углавном радимо на минобацачима, на утврђеним положајима или бункерима. Постало је мирније. Непријатељ већ има мање муниције“, рекао је војник.

Извор: Wебтрибуне.рс