Свет

МЕДВЕДЕВ О ПРОТЕСТИМА У НЕМАЧКОЈ: Могућ Мајдан у Берлину

Заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев оценио је да постоји могућност да се у Берлину догоди “Мајдан“.

„Штрајкови у Немачкој: пољопривредници блокирали велики део земље. Субвенције су престале, а астрономске суме потрошене на Украјину и даље расту. Истовремено, Немачка је њен главни спонзор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ако се тако настави, Бандерове присталице ће донети своје доказано оружје за Берлин – Мајдан. У овом случају сумњамо да ће немачки канцелар Олаф Шолц преживети. Гледамо догађаје са злонамерним интересовањем“, написао је Медведев, преносе РИА Новости.

Немачки фармери ступили су данас у штрајк широм Немачке и тракторима блокирали више ауто-путева у знак протеста због владиних мера за спас буџета. Протести се одржавају у готово свим савезним државама.

Шолц је данас изјавио да земље ЕУ треба да повећају издатке за војну помоћ Украјини приликом усвајања новог буџета за 2024. годину, као што је Немачка већ учинила. Тренутни буџетски пројекат Немачке предвиђа осам милијарди евра за војну подршку Кијеву.

Извор: Танјуг