Свет

МЕДВЕДЕВ ЗАЛЕДИО КИЈЕВ: „Они више неће постојати…“ Русија решила да уради незамисливо?!

Постојање Украјине под било којим руководством погубно је за Украјинце, јер ће постојање независне државе на историјско руским територијама сада бити стални разглог за обнављање борбених дејстава, сматра заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

– Постојање Украјине је смртно опасно за Украјинце. И не мислим само на садашњу државу, на ‘бандеровски’ политички режим. Говорим о било којој, апсолутно било којој Украјини. Зашто? Постојање независне државе на историјско руским територијама сада ће бити стални повод за наставак борбених дејстава – написао је он на свом Телеграму.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Медведев је додао да „ко год да буде на челу канцерогене формације под називом Украјина, то неће додати легитимитет његовој владавини и правној одрживости саме ‘земље’“.

– И, према томе, вероватноћа нове борбе ће трајати бесконачно. Практично увек. Штавише, постоји стопостотна вероватноћа новог сукоба, без обзира на то какве безбедносне папире Запад буде потписивао са марионетским кијевским режимом. Неће га спречити ни повезаност Украјине са ЕУ, па чак ни ступање ове вештачке земље у НАТО. То се може десити за десет или за педесет година – оценио је он.

Управо због тога је, према мишљењу Медведева, „постојање Украјине погубно за Украјинце“.

– Они су, на крају крајева, практични људи. Колико год сада Русима желели смрт. Колико год мрзели руско руководство. Колико год тежили да уђу у митску Европску унију и НАТО. Бирајући између вечног рата и неизбежне смрти и живота, апсолутна већина Украјинаца (можда са изузетком минималног броја безумних неонациста) на крају ће изабрати живот. Схватиће да живот у великој заједничкој држави, коју тренутно баш и не воле, много је боља од смрти – нагласио је Медведев.

Што пре Украјинци то схвате, то ће бити боље, закључио је руски политичар.

Извор: Медији