Свет

НАПАДНУТИ АМЕРИКАНЦИ: Војна база засута са преко 20 ракета (ВИДЕО)

Ваздухопловна база Аин Ал-Асад на западу Ирака, коју користе америчке и коалиционе снаге, нападнута је са више од 20 ракета, пренео је „Ал Хадат“ додајући да има рањених.

Према извештају „Ал Хадата“, за напад су одговорне шиитске милиције.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Америчко особље претрпело је мање повреде, а припадник израелских безбедносних снага је озбиљно рањен – рекао је неименовани амерички званичник, наводећи прелиминарне процене.

Званичник, који је инсистирао на анонимности, рекао је да су, према првим подацима, базу погодиле балистичке ракете, али је оставио могућност да су базу погодиле ракете, додајући да је у току истрага.

Ракете су испаљене из оближње области Ал-Багдади, у западној покрајини Ал-Анбар. Ирачке безбедносне снаге тренутно претражују област одакле је испаљена ватра.

Претходно, шиитске милиције упозориле су САД да ће повећати број војних операција у Сирији и Ираку, јер „Вашингтон наставља да подржава израелску војску која убија цивиле у Појасу Газе и на југу Либана“.

Вашингтон је избројао више од 106 напада на своје снаге у Ираку и Сирији од 17. октобра, према раније објављеним подацима. За већину напада, одговорност је преузео „Исламски отпор у Ираку“, који се противи америчкој подршци Израелу и рату против Хамаса.

Извор: Ројтерс/Танјуг/Ал Хадат