Свет

„НОВОГОДИШЊЕ ЖЕЉЕ МОРАЈУ ДА СЕ ОСТВАРЕ!“ Захарова заледила Пољаке: Ракете могу да стигну и до Пољске

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Портпаролка руског МСП-а Марија Захарова обратила се пољским властима и упозорила их да би предаја Кијеву ракета дугог домета била контрапродуктивна по Варшаву

Министар спољних послова Пољске Радослав Сикорски позвао је западне савезнике да Кијеву дају ракете дугог домета и појачају санкције против Русије, а ја имам једно питање за њега, написала је на Телеграму портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, која је затим упозоравајуће упитала:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ове ракете имају могућност да долете до граница Пољске? Било им је мало оно што је већ долетело са територије Украјине?“

„Новогодишње жеље морају да се остваре“, додала је даље и тако одговорила на једну од последњих објава поменутог пољског министра на мрежи „Икс“.

Он је, подсетимо, данас позвао на то да се Кијеву обезбеде ракете дугог домета како би се гађали руски командни центри и ракетни силоси на територији Руске Федерације.

„Разумем да Сикорски нема изузетне идеје, само америчке. Али нисам знала да то иде до те мере да су спремни да иду против сопствене земље. Мада, велико је питање коју земљу он сматра својом“, закључила је Захарова.

Извор: Медији