Русија

ПУТИН УПРАВО ОБЈАВИО: Ово се никада није догодило у историји Русије

Пуштање у рад стамбених објеката у Русији достигло је рекордне нивое који нису виђени у историји земље, изјавио је руски председник Владимир Путин.

– Индустријска производња, грађевинарство, пољопривреда, туризам су показали добре вредности, повећан је промет робе. Али што се тиче грађевинарства, враћали смо се неколико пута на ово питање: 110,1 милион квадратних метара – пуштено је у рад.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је, наравно, апсолутни рекорд.

– Ово се никада није догодило у историји Русије. Желим да честитам градитељима на томе, ово је веома добар показатељ – рекао је Путин на састанку са члановима владе.

Руски БДП може да буде већи од 3,5 посто

Руски БДП на крају 2023. године може да буде већи од 3,5 посто, оценио је председник Русије Владимир Путин на састанку са члановима владе, наводећи да је јуче са премијером Михаилом Мишустином сумирао економске параметре и резултате из претходне године.

Инфлација је прошле године била 7,4 одсто, наводи Путин и додаје да се нада да ће заједничким напорима уз учешће Централне банке тај број додатно да се смањи.

Прошле године је остварен рекорд у броју изграђених станова – нових 110,1 милион квадратних метара је преуређено, додао је Путин. Постоје добри показатељи и у сфери индустријске производње, грађевинарства, пољопривреде, туризма, навео је Путин.

Реалне плате у Руској Федерацији су за 10 месеци претходне године повећане за 7,7 посто, додао је.

– То није лоше, ако се узму у обзир инфлациони процеси. Једно с другим мора да се упореди – навео је Путин и дао реч представницима владе.

Главна тема састанка су питања покренута током Путинове посете Чукотки, када је разговарао са становницима Анадира и предузетницима Далекоисточног федералног округа Руске Федерације.

Излагања за састанак припремили су министар индустрије и трговине, министар здравља, министар економског развоја, министар саобраћаја, министар за развој Далеког истока и Арктика и шеф Федералне агенција за рибарство, преноси Кремљ.

Извор: Новости

Ознаке