Свет

ПУТИН ВИШЕ НЕМА МИЛОСТИ: Руси сравнили са земљом војну инфраструктуру Украјине

Руске снаге ракетним ударима уништиле аеродроме у Украјини, каже бивши саветник Кучме

Руски ракетни удари уништили су аеродромске писте и постројења војноиндустријског комплекса у Украјини, рекао је Олег Соскин, бивши саветник Леонида Кучме.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Руси сада ударају веома прецизно. Руше писте, уништавају предузећа војноиндустријског комплекса, ударају на трафостанице. Односно уништава се инфраструктура“, рекао је некадашњи саветник украјинског председника.

Такође је прокоментарисао да у овом контексту извештаји украјинских званичника о „огромном расту“ привреде изгледају смешно.

„Зашто лагати? Како може да расте ако су … милиони људи отишли, десетине хиљада компанија уништено? Где вам је ту раст БДП-а?“, упитао је.

Руска војска почела је ликвидацију важне, војне, инфраструктуре у Украјини након терористичког напада на Кримски мост 10. октобра 2022. године, као и других терористичких напада иза којих стоје специјалне службе Кијева.

Руски председник Владимир Путин истакао је да су се кијевске власти експлозијом на мосту поставиле у исту раван са најодвратнијим терористичким групама и да им то неће проћи без одговора.

Извор: РИА