Свет

СТРАХОВИТ РУСКИ НАПАД НА КИЈЕВ И ХАРКОВ: Подигнуто чак 16 стратешких бомбардера

Руске снаге јутрос су извеле масовни ракетни напад на Украјину, а јаке експлозије одјекнула су у више наврата у Кијеву и Харкову, јављају украјински медији.

Градоначелник Кијева Виталиј Кличко изјавио је да је повређено 16 особа, од којих је 15 хоспитализовано, пише Ројтерс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Подољском округу оштећени су инфраструктурни објекат и гасна цев, навео је Кличко.

Поједини делови града остали су без струје, преноси Интерфакс Украјина.

Градоначелник Харкова Игор Терехов саопштио је да су руске снаге јутрос извеле масовни удар и на Харков, укључујући стамбене делове града и да је шест људи повређено.

„Има неколико погодака у центар Харкова, у стамбеним насељима. Тамо је избио пожар, спасиоци су стигли на лице места“, написао је Терехов на Телеграму.

Ваздухопловство Оружаних снага Украјине саопштило је претходно да Русија изводи масовни ракетни напад на Украјину и да је подигла 16 стратешких бомбардера Ту-95МС, са којих лансира ракете.

Руском ракетном нападу претходио је напад дроновима, а украјински медији преносе да је украјинска ПВО уништила свих 35 дронова које је Русија лансирала.

Ројтерс наводи да је до масовног ракетног напада Русије на Украјину дошло неколико сати након што је председник Русије Владимир Путин у понедељак изјавио да украјински напад на руски град Белгород, у којем је погинуло 25 цивила, неће проћи некажњено и да ће Москва интензивирати нападе на војне циљеве у Украјини.

Извор: Reuters/Interfax-Ukraine