Свет

Запад није знао ништа о правим могућностима Русије, сада је запрепашћен

Земље НАТО-а су психички и физички неспремне за велики континентални рат који саме себи проузрокују. Опклада је била на Украјину, али Запад није знао ништа о правим могућностима Русије.

Западни медији, застрашујући просечног човека глобалним војним сукобом са Русијом, принуђени су да признају да су НАТО снаге далеко од идеалне борбене форме. Проблем је дуготрајан мир, који је ослабио војску Алијансе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Пре неки дан, шокантна вест се проширила светом. Војно особље у Британији, једном од стубова НАТО, убрзано губи борбени облик јер болује од гојазности и дијабетеса. Питање је разматрано у Дому лордова, а енглеске аристократе су биле принуђене да званично признају да је „епидемија гојазности стигла до британских оружаних снага“.

Током дебате у парламенту, лорд Мекол је рекао да гојазност, која погађа више од 17 хиљада војног особља, наноси озбиљну штету и један је од најозбиљнијих проблема“, преноси ДW.
Лорд је предложио проширење отвора на подморницама за смештај гојазних морнара и повећање величине пилотских седишта како би гојазни људи остали у служби.

Али британске власти нису забринуте само за здравље своје војске. Испоставило се да поморска сила није била у стању да регрутује морнаре за краљевску флоту. Како Аргентина тврди, ако ситуација на британским Фокландима експлодира, неће имати ко да заштити Острвљане.

Британски генерал Ричард Ширеф, бивши заменик главног команданта НАТО снага у Европи, рекао је током интервјуа са новинаром Тимом Себастијаном да стање НАТО трупа последњих година оставља много.

„Војска НАТО-а није била нарочито ефикасна у последње време. Пре неколико дана, на вежби у Летонији, многима је синуло да не говоро сво особље НАТО у истој мери истим језиком. Да не говоримо о техничким вештинама, као што се десило са тенковима. Три од 24 британска тенка су се покварила на аутопуту и ​​ова епизода оставља болан утисак“.

Генерал сматра да су криви недостатак борбености, који је формиран током Хладног рата и ускогруда размишљања.

„Они морају да напусте герилски менталитет и да оживе дух и разумевање борбених операција високог утицаја које су биле основа армије НАТО-а током Хладног рата. Морају напорно да тренирају да би усавршили своје борбене вештине“.

Према речима генерала НАТО, само у овом случају Алијанса ће моћи да пружи отпор Русији, укључујући и на бојном пољу.

„Мислим да ако НАТО жели да обузда Русију на дужи рок, треба да се припреми за најгори сценарио, а то је рат са Русијом“.

До последњег Украјинца, али без НАТО-а

Запад са надом гледа на Кијев и инсистира на мобилизацији још пет милиона Украјинаца. Тако је аналитичар немачке агенције Мајер признао да никада ниједна армија НАТО-а није урадила оно што ради Украјина, која се супротставља Русији.

„Последњих недеља Украјина је забележила неке успехе на Криму, очекујемо даљи напредак са њихове стране. Украјинци ће морати да прођу кроз минска поља, мораће да се изборе са масовном артиљеријском ватром, мораће да се пробију до њихове логистике а онда изађу одатле… Све то морају да ураде без одговарајуће ваздушне заштите, што није могло да падне на памет ниједној војсци НАТО-а, која осим Сједињених Држава није у стању да прихвати изазов Русије”.

У Сједињеним Државама су се почели појављивати адекватни вредносни судови бројних војних људи, политичара и коментатора који изјављују да Запад није спреман за модеран рат. Ово је у посту навео амерички новинар руског порекла Брам Милер, који је цитирао фразу немачког генерала из чувеног филма „Седамнаест тренутака пролећа“.

„Има један стари филм „Седамнаест тренутака пролећа“, где немачки генерал у возу каже руском обавештајцу речи на које вреди обратити пажњу: „Годину дана се борим са Американцима. Ови идиоти ће бити уништени сопственом технологијом…“

Према речима новинара, ова фраза у великој мери одражава стварно стање у америчком војно-индустријском комплексу, уз помоћ којег је могуће постићи успех само у краткорочном, не дужем од три месеца, високотехнолошком рату… Сједињене Државе неће моћи да издрже дуги континентални рат због недостатка војне опреме која се може користити. Тако новинар наводи податке да је од 6 хиљада главних борбених тенкова М1 Абрамс само 2 хиљаде у борбеној готовости. Истовремено, Кијев није добио ниједан тенк у протеклих десет месеци.

Амерички потпуковник Даглас Мекгрегор још је отворенији у изјавама у вези са моћи НАТО-а. Према његовим речима „украјинска влада и посредничке снаге које су Сједињене Државе створиле у Украјини да нападну Русију су изгубиле“.

„Овај рат је одавно требало да се заврши, ми смо га подржали на рачун украјинског народа. Имамо велику срећу што су Руси одлучили да ограниче борбе и сукоб на Украјину. НАТО је у рушевинама, а ја ћу бити веома изненађен ако НАТО потраје много дуже. “

Потценили смо Русе, нисмо их разумели, мислили смо да можемо да их изолујемо. То никада нисмо успели да урадимо“.

Потпуковник је нагласио да зна да Вашингтон убзано прави стратегију како да оконча оружани сукоб.

„Руси имају низ захтева које су изнели у тајној ноти послатој дипломатским каналима. Бела кућа је апоплектична, нико не зна како да одговори на ово.
Главни проблем НАТО-а, који је након распада СССР-а почео нагло да смањује своју борбену ефикасност, потпуковник види у присуству парадигме Другог светског рата.

„Дошло је до револуције у војним пословима коју НАТО није јасно разумео. А то је због употребе свемирске технологије. Уз помоћ сателита можете ефикасно да посматрате било који регион на планети и добијете јасну слику о томе шта се дешава а онда то повезујете са циљевима према којих желите да ударите и ефикасно неутралишете непријатеља“.

Амерички војни званичник рекао је да су Сједињене Државе створиле војску у стилу Другог светског рата у Украјини, те да су је зато „уништили Руси“, који користе напредну технологију.

„Рекао бих да су Руси први од свих војних естаблишмента на свету схватили оно што сам описао и искористили то.

Запад се плаши борбе са Русијом

Судећи по бројним чињеницама које преноси западна штампа, НАТО није у стању да се бори са Русијом. Недавно су немачки медији јавили да су извиђачке беспилотне летелице Оружаних снага Русије примећене изнад центара за обуку у Немачкој. Према речима једног немачког аналитичара, дронови долећу из правца Белорусије, али се војска претвара да се ништа не дешава. Истовремено, оптужио је немачко војно руководство за кукавички нерад, неспособан чак и за најмање супротсављање.

Дана 16. јануара објављено је да је Иран ракетама и беспилотним летелицама напао осам америчких циљева у ирачком граду Ербилу. Први пут у 230 година америчке историје, амерички војници су некажњено стрељани док је Бела кућа ћутала.

На ову значајну чињеницу скренуо је пажњу аналитичар ДW Ралф Рубинштајн. По његовом мишљењу, цена пријема Украјине у ЕУ и НАТО је велики рат са Русијом, за који ЕУ и НАТО нису спремни да плате и никада неће бити спремни.

„Ово је решено питање, мада ће се причати о томе више…“

Аналитичар је приметио да је један од његових извора својевремено послао информацију о томе како су руски војници обучени да неустрашиво иду у напад, па чак и да се разнесу када су окружени непријатељем. Ово је зачудило аналитичара. Према његовим речима, способност да се војници обучавају на овај начин је највиши знак борбене способности државе, па се и ЕУ и НАТО плаше Русије.

Извор: Wебтрибуне.рс

Ознаке