Свет

ЧУДНЕ ОКОЛНОСТИ О КОЈИМА БРУЈИ ИНТЕРНЕТ: Док је цео свет у шоку због смрти Наваљног, ево где је и шта ради његова супруга

Неколико случајности везане за смрт руског опозиционара Алексеја Наваљног догодиле су се у петак 16. фебруара када је саопштено да је преминуо у руској казненој колонији у Арктичком кругу, примећују корисници друштвених мрежа широм света.

Наиме, тога дана, почела је и Минхенска безбедносна конференција и то баш вешћу од смрти Наваљног.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Друга случајност је то што се управо његова супруга, сада већ удовица Јулија Наваљњаја, нашла у Минхену на дан смрти свог мужа и то на поменутој конференцији.

Она се након вести о смрти супруга обратила окупљенима и истакла да „нико не треба да верује“ руској влади јер, како је рекла, руска влада „стално лаже“, преноси Њујорк тајмс.

– Они ће бити изведени пред лице правде, а тај дан ће ускоро доћи – поручила је Наваљнаја. Додала је да је дошла на безбедносну конференцију јер би то урадио њен муж.

– Желела бих да позовем међународну заједницу, све људе на свету, да се удружимо и да се боримо против овог зла. Требало би да се боримо против овог ужасног режима у Русији – рекла је Наваљнаја.

Обраћање супруге руског опозиционара није било унапред планирано, наводи Њујорк тајмс и додаје да је Наваљнаја добила стојеће овације.

Извор: Ало