Свет

ДРАМА У САД: Узбуна за напад у америчкој ваздухопловној бази

Ваздухопловна база Малмстром у Монтани стављена је под блокаду због активиране узбуне.

Фејсбук страница базе наложила је свом особљу да се склони на безбедно након што је упозорење објављено у четвртак у 10:29 по средњеевропском времену, саопштио је КТВХ, иако нису објављени даљи детаљи инцидента.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Данас је била заказана вежба обуке – али званичници ваздухопловних снага кажу да је активна стварна узбуна за напад и није повезана са тим тестом.

Локалним школама је такође наређено да се евакуишу док траје истрага о узбуни.

Канцеларија шерифа округа Цасцаде потврдила је да је истрага у току, али је одбила да коментарише даље, пренео је НБЦ Монтана.

Објава ваздухопловне базе

Огласила се полицијска управа

Полицијска управа Грејт Фолса послала је следеће саопштење::

– Све школе источно/јужно од реке су у опсади. Инцидент је у току. Чланови заједнице могу видети велико присуство полиције на крајњем источном крају града. Одговарамо, са шерифом округа Цасцаде/Канцеларијом мртвозорника, на извештаје о инциденту који се може десити у ваздухопловној бази Малмстром.

Све школе Грејт Фолса источно/јужно од реке су заштићене. Препоручујемо да све приватне школе и установе дневне неге такође уђу у стање евакуације.

Инцидент коментарисали званичници

Гувернер Монтане Грег Ђанфорте и други локални законодавци огласили су се о инциденту на мрежи Икс.

Ђанфорте је написао: „Били смо у контакту са генералом Хронеком у вези са извештајима о активној узбуни у ваздухопловној бази Малмстром. Наставићу да пратим ситуацију са генералом.

Сенатор из Монтане Џон Тестер је написао: „Разговарао сам са руководством базе о извештајима о активном стрелцу у ваздухопловној бази Малмстром и наставићу да пажљиво пратим ову ситуацију у развоју.“

Конгресмен Монтане Мет Розендејл је такође објавио упозорење на мрежи „Икс“, написавши: „Моје особље и ја пажљиво пратимо развој активног напада у ваздухопловној бази Малмстром. Молимо се за безбедност оних у бази и за полицију која брзо реагује на ову ситуацију.“

Извор: Дејли мејл/НБЦ Монтана