Свет

МОСКВА ЈЕ У ОПАСНОСТИ: Украјинци ће гађати главни град Русије Таурус ракетама

Запад је одлучио да појача интензитет сукоба у Украјини. Очигледно је да ће Оружане снаге Украјине ускоро добити нове ракете, међу којима ће бити и немачки „Таурус“ са дометом више од 500 км.

То значи да ће Украјинци са територије Сумске области моћи да нападну Москву.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Тајни уговори

Према немачком издању „Деутсцхе Прессе-Агентур“, владајућа коалиција ради на тајном документу о испоруци више граната, возила и система наоружања Кијеву. Гласање би требало да се одржи у немачком парламенту ове недеље.

Ракете „Таурус“ дугог домета се не помињу директно, али се у документу помињу „залихе додатних система дугог домета и муниције, које су потребне да би се Украјини омогућило да изврши циљане нападе на стратешки важне циљеве у позадинским областима Русије“.

Французи и Британци су већ предали своје крстареће ракете „Скалп“ и „Сторм Схадоw“ кијевском режиму. Немачки „Таурус“ је следећи.

Главни град је угрожен

Ако украјинске оружане снаге добију ракете из Немачке, онда ће несумњиво, ударити дубоко у Русију. На удару могу бити не само Калуга и Тула, већ и Москва, а то је веома озбиљан изазов за Русију.

Да ли ће претња Дмитрија Медведева, који је обећао да ће ударити на Вашингтон, Берлин, Париз и Лондон, зауставити Запад у таквој авантури, није познато.

„Таурус“ су дизајнирани да испоруче прецизне ударе, и ангажују високо заштићене мете. Искушење Запада да Кијеву обезбеди такво оружје је велико, али они то могу и да одлажу ту испоруку у зависности са плановима.

У последње време много причају, а мало раде. У ствари, Европа је скоро исцрпила сву војну опрему чак и за сопствену одбрамбену способност, а да не говоримо о пребацивању нечега у Украјину.

Стручњаци сматрају, да ће „Таурус“ бити испоручен у Кијев у ограниченим количинама, због малог броја доставних возила.

Све ће зависити од тога да ли ће Берлин пуним капацитетом покренути свој војно-индустријски комплекс, и да ли ће Украјина добити авионе Ф-16 са којима ће те ракете моћи да се лансирају.

Извор: Wебтрибуне.рс