Свет

РУСКИ АМБАСАДОР У НЕМАЧКОЈ ОБЈАВИО АЛАРМАНТНУ ПОРУКУ: Русија се спрема за најгори сценарио!

Русија би требало да се припрема за било који сценарио на тему могућих испорука немачких крстарећих ракета „таурус“ Украјини, изјавио је руски амбасадор у Немачкој Сергеј Нечајев Спутњику, коментаришући резолуцију немачког парламента о испорукама оружја великог домета Украјини.

– Одлуку о испорукама не доноси Бундестаг, већ влада. Став немачког канцелара о ‘таурусима’ је за сада уздржан, али би требало да се припремимо за било који сценарио – рекао је руски амбасадор.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према његовиме речима, не треба прецењивати чињеницу да се у тексту резолуције не помиње директно ракета „таурус“.

– Када је Немачка почела са испорукама шлемова Кијеву је више пута прелазила своје ‘црвене линије’ и данас је лидер у Европи по испорукама Украјини великог броја наоружања, укључујући хаубице, тенкове, ПВО системе и друго – додао је Нечајев.

Он је уверен да ће се одбрамбена индустрија Русије изборити са новим испорукама Кијеву и додао да свака нова испорука оружја Украјини доводи до нових жртава и продужавање сукоба.

Раније је Бундестаг гласао за нацрт резолуције о испоруци оружја далеког домета Украјини за пораз руских стратешких објеката. У усвојеном нацрту резолуције, крстареће ракете „таурус“ нису директно поменуте.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ