Свет

ПУТИН ПОСЛАО ЈАСНУ ПОРУКУ: Бербок дошла у Одесу, па завршила у склоништу, Руси напали свим силама

БЕРЛИН – Министарка спољних послова Немачке Аналена Бербок морала је, током јучерашње ненајављене посете Украјини, накратко да оде у склониште у Одеси након што су се огласиле сирене за ваздушну опасност, пише немачки Цајт (Зеит).

Бербок је напустила склониште после отприлике четврт сата, јавила је новинарка Цајта која је извештавала о посети немачке министарке Украјини.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бербок је током посете обећала Украјини даљу подршку, укључујући испоруку оружја, али је признала да постоје тешкоће у набавци оружја.

„Наравно, све што испоручимо није довољно“, рекла је она и додала да је потребно „много више муниције, много више противваздушне одбране, много више артиљерије“.

Бербок је навела да Немачка још разматра да ли да Украјини испоручи оружје дугог домета. Више западноевропских званичника посетило је јуче Украјину, на двогодишњицу почетка напада Русије на ту земљу, а међу њима су били и председница Европске комисије Урсула фон дер Лајен, италијанска премијерка Ђорђа Мелони, канадски премијер Џастин Трудо и премијер Белгије Александар де Кро.

Извор: Политика