Свет

УКРАЈИНЦИ СЛАВЕ ВЕЛИКУ ПОБЕДУ: Тежак ударац Русији у Црном мору (ВИДЕО)

Фото: Јутјуб

Беспилотне летелице Украјине погодиле су у Црном мору велики руски амфибијски јуришни брод „Цезар Куников”, известила је Украјинска правда.

Извори тог листа, јавили су да је реч о акцији Главне обавештајне управе, а да је као последица напада украјинских дронова, „Цезар Куников“ наводно потонуо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Украјинска правда је затражила званичне коментаре о том случају.

Новинари су објавили неколико видео снимака на којима се види стуб дима изнад мора код јужне обале Крима, као и хеликоптери који лете изнад мора, преноси Ројтерс.

Агенција наводи да је украјински посланик Алексиј Хончаренко рекао је да је циљ био брод „Цезар Куников“, који је учествовао у руским војним операцијама у Грузији 2008. године

Ројтерс није могао званично да провери коментаре.

 

Руски велики амфибијски брод „Цезар Куников“ погођен је као резултат успешне операције Оружаних снага Украјине и потчињен је Главној обавештајној управи, потврдио је Генералштаб на Фејсбуку, преносе медији.

„Поражен! Оружане снаге Украјине заједно са јединицама Одбрамбених снага Министарства одбране уништиле су велики десантни брод освајача „Цезар Куников”. У тренутку пораза налазио се у територијалним водама Украјине, код Алупке.Слава одбрамбеним снагама Украјине!“, наводи се у поруци.

Извор: Украјинска правда /Reuters/Униан