Свет

УКРАЈИНИ СТИГЛЕ НАЈГОРЕ МОГУЋЕ ВЕСТИ: Медведев најавио

Елите које сада владају у Кијеву морају да оду, поједине ће саме то да изаберу, а поједине ће бити принуђене

Заменик председника Савета за безбедност Русије Дмитриј Медведев изјавио је да би руске снаге могле да стигну до Кијева, ако не сада, онда у другој фази сукоба, а да „елите“ које сада владају у главном граду Украјине морају да оду.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руске снаге би могле да стигну до Кијева због тога што, како је рекао Медведев, претња постојању Русије долази из тога града који контролишу противници Руске Федерације предвођени САД-ом.

Медведев тврди да кијевски режим представљају марионете које немају савест, нити страх за будућност Украјине.

Елите које сада владају у Кијеву морају да оду, поједине ће саме то да изаберу, а поједине ће бити принуђене, рекао је Медведев за руске медије.

Медведев је навео да се све одлуке Кијева доносе у иностранству и у седишту НАТО-а и да би због тога тај град вероватно могао бити циљ руског освајања, пренела је агенција РИА Новости.

Медведев тврди да западни политичари, укључујући немачког канцелара Олафа Шолца и високог представника ЕУ за спољну политику и безбедност Ђузепа Бореља, не верују да ће Украјина победити, али да су принуђени, како је навео, да то понављају у јавности да би оправдали енормне издатке за војну помоћ Кијеву.

„Ставови Москве и Вашингтона су сада супротни и тешко да ће бити могуће премостити тај јаз и унапредити односе у наредним деценијама“, рекао је Медведев.

Извор: Политика