Свет

НАРИШКИН ОБЈАВИО ШОК ВЕСТ: Макрон шаље 2.000 војника у Украјину

МОСКВА – Русија има информације да Француска већ припрема војни контингент за слање у Украјину, који ће у почетној фази бројити око 2.000 људи, изјавио је данас директор Спољне обавештајне службе (СВР) Сергеј Наришкин.

„Садашње руководство земље (Француске) не брине о погибији обичних Француза и бригама генерала. Према подацима које је добила руска спољна обавештајна служба, већ се спрема контингент за слање у Украјину. У почетној фази то ће бити око 2.000 људи”, рекао је Наришкин, пренео је ТАСС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према речима директора Спољне обавештајне службе, француска војска страхује да тако значајна јединица неће моћи тихо да буде пребачена у Украјину и да тамо буде стационирана.

„Тако ће постати приоритетна легитимна мета за нападе Оружаних снага Русије. То значи да ће доживети судбину свих Француза који су икада са мачем дошли на територију руског света”, истакао је Наришкин.

Председник Француске Емануел Макрон је крајем прошлог месеца рекао да не искљује могућност слања копнених снага западних земаља у зону специјалне војне операције.

Макрон је рекао и да западне државе „намеравају да ураде све што је потребно” да спрече Русију да преузме превагу у сукобу, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг