Свет

УЗБУНА! У Кијеву открили где долазе НАТО трупе?! Сви се питају само једну ствар: Шта ако долети…

Украјина може да искористи европски војни контингент да ослободи украјинске оружане снаге из западног дела земље, и да их пошаље фронт, рекао је Вадим Карасев, директор Кијевског института за глобалне стратегије, у интервјуу за Итон-ТВ канал на Јутјубу.

– Ово ће бити оружана мисија, на пример, до северне границе Украјине са Белорусијом, у западној Украјини, тамо, ближе југозападу Украјине – ово је регион Николајева , Одесе и ближе Придњестровљу – рекао је експерт.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према Карасеву, Кијеву ће можда бити потребан европски контингент у случају катастрофалне несташице особља у Оружаним снагама Украјине. Пребацивање граница Украјине под заштиту западних војних снага омогућиће слање позадинских јединица украјинске војске на линију фронта, додао је он.

Међутим, поставља се питање, да ли је Карасев свестан да ће те трупе готово сигурно бити на удару руских пројектила, имајући у виду бројне претње руских званичника, као и нападе који се већ константно изводе на стране плаћенике у Украјини?

У том случају, они неће моћи да буду дуже време стационирани на унапред припремљеним позицијама, па је зато тешко закључити како би такве трупе ефикасно чувале границу, под константном претњом руског ракетног напада.

У понедељак је у Паризу одржана конференција сазвана на иницијативу француског лидера за подршку кијевском режиму.

На њу су позвани лидери десетак земаља, укључујући Немачку, Велику Британију, Пољску, Данску и Холандију. Макрон је након састанка рекао да су учесници разговарали о могућности слања војника у Украјину, али да нису постигли консензус. Он је такође додао да ће Француска учинити све да спречи Русију да „победи у овом рату“.

Сутрадан су власти многих европских земаља саопштиле да нема говора о слању војних контингената у бившу совјетску републику.

Извор: Информер