Русија

СВЕТ У ШОКУ: У телефону једног од терориста из Крокуса, нађено ово

У телефону једног од оптужених за терористички напад у „Крокус сити холу“ пронађене су фотографије људи у маскирним униформама са заставом Украјине, саопштио је руски Истражни комитет.

„На телефону терористе пронађене су фотографије људи у маскирним униформама са украјинском заставом испред порушених кућа. Ови подаци могу да указују на везу између почињеног терористичког напада и спровођења специјалне војне операције“, наводи се у саопштењу, преноси Спутњик.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Истрага је утврдила да су нападачи изабрали за мету „Крокус сити хол“ по налогу лица које је координисало њихове акције.

„На годишњицу почетка рата у Украјини, 24. фебруара 2024. године ујутру, један од саучесника је, по налогу тог лица, нашао на интернету слике улаза у зграду ‘Крокус сити хол’ и прилазних путева до ње и послао му“, наводи се у саопштењу.

Истражитељи наводе да су оптужени све то потврдили у исказима. Истражни комитет проверава умешаност представника украјинских обавештајних служби и терористичких организација у организовање и финансирање терористичког напада.

Извор: Медији