Свет

НАРИШКИН ЗАТРЕСАО СВЕТ: Проговорио о атентату на Фица, али и још неким нарученим нападима!

Директор руске Спољнообавештајне службе Сергеј Наришкин изјавио је данас да је атентат на словачког премијера Роберта Фица био покушај да се убије политичар који се не допада „либералним елитама“.

Наришкин је истакао да планови налогодаваца напада на концертну дворану „Крокус Сити Хол“ у Москви нису ограничени само на Заједницу независних држава (ЗНД), у коју спада девет држава бившег Совјетског Савеза, већ да је „област њихових операција много већа“, преноси ТАСС.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Недавни покушај да се убије словачки премијер Роберт Фицо говори пуно тога. Он се не допада либералним елитама јер се усудио да заговара националне интересе своје земље и људи – рекао је Наришкин.

ЦЕЛА СРБИЈА ЈЕ ОВО ЧЕКАЛА: Срби, сада можете да СРБУЈЕТЕ на српској друштвеној мрежи СРБСБУК

У земљама ЗНД су државе чланице НАТО, према директору руске Федералне службе безбедности Александру Бортникову, повећале број сајбер напада.

– Примарно нападају компјутерске системе у јавној, енергетској, саобраћајној и банкарској индустрији – навео је Бортников.

Двојица шефова обавештајних служби говорили су на Савету шефова безбедносних и специјалних служби држава ЦИС у Бишкеку, главном граду Киргистана.

Извор: Медији