Србија

МЛАДЕН МИЈАТОВИЋ СЕ УКЉУЧИО У ДНЕВНИК: Нешто чудно се дешавало за време најдужег полицијског часа

Јутрос у 5 сати је окончан најдужи полицијски час који је уведен у Србији и трајао је 84 сата.

Полиција је процесуирала око 950 особа на територији целе земље које су прекршиле полицијски час. Забележена су три специфична случаја.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У Великој Плани је приведен мушкарац (31) зато што је током полицијског часа возио нерегистрован аутомобил, без возачке дозволе, није стао на знак полицајца и слетео је са пута и преврнуо се, а накнадно је установљено да је за њим била и расписана потрага. Платио је новчану казну у износу од 190.000 динара – рекао је Младен Мијатовић.

Ухапшено је 5 мушкараца у Челареву због шумске крађе. Моторном тестером су секли стабла багрема у власништву јавног предузећа шуме „Војводина“. Кажњени су понаособ по 50.000 динара, а поднета је против њих и кривична пријава.

На једној њиви у Сремској Митровици затечен је мушкарац који је детектором за метал претраживао терен. Против њега је поднета кривична пријава за неовлашћено извођење археолошких радова, а платио је код судије за прекршаје и казну од 50.000 динара зато што је прекршио полицијски час.

Једна од напрометнијих саобраћајница у Београду, ауто-пут и моста Газела су празни убог полицијског часа, који је почео у 18 часова.

– Што се Београда тиче, данас током дана, велики број људи био је улицама, такође је био је појачан обим саобраћаја. Људи су искористили прилику да купе основне животне намирнице, да се прошетају, да заврше све што је било неодложно – рекао је Мијатовић.

Пошто су данас отворене занатске радње, многе занатлије су имале доста посла. Од данас пензионери три пута недељно могу да шетају и то у интервалу од 18х до 01 час.

Извор: srbijadanas.com