Србија

Сутра почињу пријаве за 100 евра и преко телефона, а ево како ће изгледати поступак

Фото: Pixabay.com

Пријављивање грађана за помоћ од 100 евра путем телефона биће могуће од сутра. Како кажу у Министарству финансија то ће бити једноставан поступак.

Према речима Ане Јовић, саветнице министра финансија, то ће бити аутомат који ће грађанима поставити питања у вези са личним подацима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Биће потребан ЈМБГ, као и име банке у којој имате или желите да вам буде отворен наменски рачун“, казала је Јовић за Прву ТВ.

Број телефона кол-центра, како је истакла, биће објављен сутра рано ујутру“.

„Претпостављамо да ћемо са исплатом кренути и пре краја пријављивања, негде око 1. јуна, а за пензионере и примаоце социјалне помоћи исплата креће сутра“, додала је.

Они који не желе новац једноставно не треба да се пријаве, објаснила је Јовићев, осим оних којима се аутоматски уплаћује, они средства могу упатити у хуманитарне сврхе. Средства која остану у буџету ићи ће у инфраструктурне пројекте или образовање, културу…

До 12 часова онлајн путем пријављено је 2,59 милиона грађана Србије.

Министар финансија Синиша Мали најавио је да ће у кол-центру постојати подршка људи, али да се они неће јављати на телефон, већ ће грађани приликом пријаве издиктирати своје име и податке и та порука ће бити снимљена. Опција 2 ће бити за разговор са оператером, ако желите да вам потврди да ли сте евидентирани, и опција 3 ако имате рекламацију.

Извор: Блиц