Србија

ВУЧИЋЕВО ПИТАЊЕ ИЗНЕНАДИЛО СВЕ НОВИНАРЕ! Је л’ треба децу да шаљемо на фронт? Ево о чему је реч

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да очекује велике притиске по питању Косова и Метохије

Он је истакао да је Србији потребна јака и стабилна влада.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На питање о новој влади у Приштини, Вучић каже:

– Срби морају да се надају сарадњи са Приштином и надамо се бољим односима. Разговараћемо онда када се укину забране на кретање робе и капитала. Биће различитих политичких жеља, али то није разлог за повлачење. Ми можемо да прекинемо кампању повлачења признања када они буду престали са кампањом признавање Косова. Лако је Лозничанима и Београђанима, али није лако онима из Грачанице. Ви кажите да нећете да тражите пријем у Интерпол и друге институције, па ћемо и ми да престанемо са нашим потезима. Очекујем много разговора. Не разумем како би Приштина да буде на европском путу, али да не разговарају. Поставља се питање шта је оно што можемо ми да урадимо. Трпео сам највеће увреде како сам издао Косово. Паметном политиком смо вратили питање Косова на сто – каже Вучић.

Он додаје да је одувек имао знатно већу подршку жена јер оне, како наводи, знају шта значе мир и стабилност.

– Као председник републике и као носилац политичке странке имам неупоредиво већу подршку жена јер оне боље разумеју стабилност и не седе у кафани да говоре како би некоме поломили нос, јер знају да би тако нешто би могло да се деси и ниховом детету. Мушкарци мало мање мисле на будућност – каже Вучић.

– Србија је мала и зависи од већих сила и то треба запамтити. Хајде да се јуначимо када будемо у Лозници имали 1.000 рођене деце. Ми да идемо против Немачке која је у свој систем упумпала 125 милијарди, а Србија има 5 милијарди. Хајде да не идемо против њих. Јел треба ову децу младу овде, да шаљемо на фронт? – упитао је Вучић и поручио да је Србија спремна да преговара са свима како би се дошло до компромисног решења.

Извор: Ало.рс