Регион

СРАМНА ИЗЈАВА! Хрватски премијер пљунио на српске жртве: Важно је да Срби у Олуји не виде само егзодус него и крај рата?!

ХРВАТСКИ премијер Андреј Планковић на прослави Олује у Книну који обележава Хрватска, инсистирао је на томе да су Срби отишли из Хрватске, те на циничан начин објаснио појам егзодуса.

– Свесни смо да је наша победа у Олуји била трауматична за многе хрватске Србе који је понајпре повезују с одласком дела српског становништва из њихових домова и завичаја на дотад окупираним подручјима. Док је за већину Хрвата то понајпре био присилан збег који су организирали и наредили кнински побуњеници, за многе Србе то је дан-данас збег пред хрватским снагама – рекао је Пленковић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Исто тако знамо да су бројни хрватски Срби на слободним подручјима Хрватске све време рата делили судбину својих хрватских суграђана, а многи су били и хрватски бранитељи, чиме се треба поносити – нагласио је.

Важно је, додао је, да хрватски Срби у Олуји не виде само егзодус свога народа већ и завршетак рата који је створио услове за њихов повратак у Хрватску, за све оне који то желе или ће желети.

Izvor: Новости онлине