Србија

ВЕСИЋ ТВРДИ: „Око соколово“ дневно заради 46.000 евра! Од казни за 5 дана ИСПЛАЋЕНА ТРЕЋИНА „РЕНЏ РОВЕРА“!

За прва четири дана „Око соколово“ је зарадило око 185.000 евра, односно 46.250 на дан

– За прва четири дана послали смо 1.348 прекршаја, а њихова укупна вредност је око 22 милиона динара. Међу тим бахатим возачима имали смо 77 оних који су кажњени два пута, 24 три пута, 16 четири пута, и пет који су кажњени пет пута – обелоданио је јуче учинак система „Око соколово – рекао је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дакле, за прва четири дана „Око соколово“ је зарадило око 185.000 евра, односно 46.250 на дан. Ако се зна да је, како су истакли надлежни, вредност једног „ренџ ровера“ била 29.000 евра, уз опрему која је коштала додатних 4.000 евра, лако се може израчунати да је већ у првој недељи исплаћено шест од 18 возила!

Ако се настави оваквим темпом, а Београђани наставе са бахатим паркирањем, комплетан возни парк од 18 возила са савременом опремом и софтвером који снима непрописно паркирање, отплатиће се за мање од месец дана!

Подсетимо, „Око соколово“ снима непрописно паркирана возила на улицама, шинама, у жутим тракама, на тротоарима, зеленим површинама, а прописане казне се крећу у распону од 10.000 до 25.000 динара.

– Тек за око месец дана знаћемо праве ефекте овог система, а основни циљ његове примене је заштита савесних људи – рекао је Весић.

„Око соколово“ за сада снима непрописно паркирана возила у 93 улице, у центру града и на Новом Београду, али је у плану да се овај списак, већ од 1. октобра, прошири на још 50-так саобраћајница.

Ова појава, међутим, сасечена је тако што би систем аутоматски регистровао и „звао у помоћ“ Комуналну милицију и „Паркинг сервис“ па су таква возила завршавала на „пауку“, са додатним казнама.

Извор: Блиц.рс