Србија

Министар Мали се обратио грађанима: „Молим све да измире своје обавезе“ Ево о чему је реч!

Београд — Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је примио захтеве иницијативе “Не уништавајте фриленсере”.

Он је истакао да ће се о њиховим предлозима моћи разговарати током наредне године, када се буде припремао нови сет Закона о порезу на доходак грађана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

До тада, каже министар, не жели кроз медије и путем интернета да полемише са било ким на тему – “да ли треба платити порез”.

“Порески закон се није мењао годинама и тај закон је исти за све. У свакој савременој уређеној држави порез треба да се плати. Да ли је плаћен или није, то није одговорност Пореске управе или државе, већ оног појединца који има обавезу да у тренутку када је нешто зарадио, да део тог новца искористи и за плаћање пореза”, рекао је Мали за Тањуг.

Истиче да ће се током наредне године предлози иницијативе “Не уништавајте фриленсере” сагледати и да ће са представницима те иницијативе о томе разговарати.

“У овом тренутку молим све да своје обавезе измире на начин који је дефинисан законом”, рекао је министар.

Наиме, након најаве о наплати пореза фирленсерима почело је прикупљање петиције у оквиру иницијативе “Не уништавајте фриленсере”, јер су поједини фриленсери тврдили да ће им наплатом пореза бити одузето и до 80 одсто прихода.

Захтеве су предали Влади Србије, Министарству финансија и Пореској управи, а предложили су да држава законски регулише статус фриленсера и да одреди порески модел који ће омогућавати и стимулисати пословање тог сектора.

 

 

 

 

 

Извор: Тањуг