Србија

Сјајна вест! ДРЖАВА ОБЕЗБЕДИЛА НОВАЦ ЗА ГАВРИЛА! Дечак одмах може да крене на лечење

Министарство здравља обавештава јавност да су након јутрошњег разговора председника Републике Србије са представницима Министарства здравља, обезбеђена недостајућа средства за лечење малог Гаврила који болује од спиналне мишићне атрофије.

Средства ће бити на располагању породици одмах, како би се малолетни Гаврило Ђ. што пре упутио на лечење.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Осмомесечни дечак болује спиналне мишићне атрофије и за оправак потребно је да прими најскупљи лек на свету који кошта више од 2 милиона долара.

Упркос бројним акцијама које су организоване, да би малишан отишао на лечење недостајало је још 500.000 евра које је било потребно сакупити до данас. Породица је добила термин у болници 25. маја када је планирано да Гаврило обави све потребне анализе.

Малом Гаврилу болест није дијагностикована на време, што је додатно отежало ситуацију. Зато његова мама упозорава све родитеље да буду обазриви.

– Ја бих апеловала на све родитеље који примете генерализовану хипотонију код своје деце да то не занемарују, као и педијатри и да одмах потраже стручну помоћ, јер опет наглашавам да рано дијагностиковање је пресудно за оздрављење. Надам се да ће Гаврило бити дете које ће лепо прихватити терапију, да ће постићи све што може, да уколико не дође до тога, да Гаврило неће бити ускраћен за терапију коју је примао у земљи – рекла је Невена Ђурђевић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс