Србија

Ово морате знати! ДОКТОР НЕСТОРОВИЋ ОТКРИВА: За добар и јак имунитет потребне су вам само ове 3 ствари!

Говорећи о актуелној ситуацији са коронавирусом, гостујући у једној ТВ емисији, др Несторовић је рекао да се поставља питање ко заправо треба да се вакцинише.

– Поставља се питање ко да се вакцинише. Имунитет код оних су прележали ковид је изузетно добар. 17 година после САРС-а имају имунитет они који су га прележали 2003. Друга ствар, коме вакцина? Ја нисам убеђен да ћемо се тада вратити у нормалност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

-Има четири типа вакцина, неке су класичне, друга врста су протеинске, треће су векторске, Оксфордска и кинеска једна и имају информационе РНК. Ове последње мењају генетску структуру. Ја те не бих примио – истакао је доктор и додао да у последњу скупину спада и Фајзерова вакцина.

Говорећи о овим вакцинама, др Несторовић је открио шта га је највише изненадило.

– Један део ме је запрепастио, пише да се не зна ефекат на фертилитет, на плодност јер нису завршене студије на мишевима. Нису завршене на мишевима, а дајеш људима. Ја не мислим да ћемо ми доћи до те вакцине. Оне су логистички тешке да се примене – истакао је.

Он је поменуо и да у Немачкој траје свађа између вирусолога.

– Ја сам радио у Немачкој, то је озбиљна медицина. Професор у Немачкој је култна личност, Ангела Меркел му ништа не може – рекао је доктор. Несторовић се осврнуо и на упозорење стручњака да особе вакцинисане против коронавируса руском вакцином Спутник В не би смеле да пију алкохол 42 дана.

– Они пију вотку, то ми је изгледало као да се води кампања против вакцине, тако би било и са Србима. За имунитет је најбољеслатко од дуња, кафа и ракија, то је мој рецепт. Свако јутро после кафе попијем чашицу. Не знам какве везе алкохол има са вакцинама.

-Они су вакцинисали приличан број људи, досад ништа није писало. У Русији је вакцина добровољна. Мени је то прилично чудно, цела прича се искомпликовала јер не знате шта ће бити непосредни ефекат. ЕУ неће признавати сертификате са руским вакцинама. Мене све то збуњује. Енглези мрзе Русе и неће да узму у обзир вакцину. Не могу да верујем да Фајзер може да произведе милијарду вакцина – навео је он.

Несторовић каже да је највећи број пацијената заражених ковидом преминуло од згрушавања крви, мада није јасно како вирус то изазива.

– Био је скоро рад где су упоређивали грип и ковид. Проблем су обдукције, мало је рађено обдукција, кажу да је највећи број пацијената умро од згрушавања крви. Нејасно је како вирус изазива згрушавање крви. Аспирин је за превенцију свега, матори треба да га пију. Најважније је кад си болестан лези кући, бели лук. Направљена је паника. Званичан податак је да је смртност 0,26 одсто. 80 одсто позитивних нема симптоме, снимак плућа није објективна метода. Нису објективни критеријуми – закључио је др Несторовић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Стил/Ординација.тв/Курир.рс