Издвајамо Спорт

УЕФА СТАВИЛА ЗАСТАВУ „КОСОВО ЈЕ СРБИЈА“ НА ЦРНУ ЛИСТУ: Милогорци нас „оцинкарили“ после туче у Подгорици (ФОТО)

Биће ово велики проблем за Звезду и Партизан на европским утакмицама, јер и Делије и Гробари редовно истичу заставу која поручује „Нема предаје“

Меч Црне Горе и Србије у Подгорици донео је сукоб на трибини међу Црногорцима, а један од разлога била је група навијача из Никшића, која је имала заставу „Нема предаје – Косово је Србија“. Дошло је до сукоба на трибини непосредно пре меча „Под Горицом“, а то је дошло и до УЕФА, после пријаве од стране некога из табора Црне Горе, а епилог може да буде опасан за српске клубове на наступима у Европи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наиме, УЕФА је после анонимне пријаве из Црне Горе после овог меча анализирала читав догађај и заставу је ставила на црну листу, сазнаје Телеграф.

Због тога ће убудуће УЕФА свако њено истицање разматрати као „расизам“, што Европска кућа фудбала широко одређује када је у питању кажњавање клубова због навијачких песама и транспарената, што су често у прошлости на својој кожи осетили Црвена звезда и Партизан.

Застава где је мапа Косова и Метохије у бојама српске заставе, уз печат на коме пише „Нема предаје“, редовно је истакнута у центру Севера на утакмицама Звезде, као и на Југу када игра Партизан.

Нема сумње да Делије и Гробари неће тек тако да се помире са чињеницом да такву заставу више неће моћи да истичу, па су Звезда и Партизан у потенцијално опасној ситуацији од нових казни УЕФА уколико је поново буде на трибини.

Навијачи Црне Горе који су се огласили после туче у Подгорици рекли су да туча није испала због заставе Косово је Србија, нити да је одузета од стране њих навијачима из Никшића, групи „Анагостум“, већ да је све изазвано што је део те групе дизао три прста и викао „Ми смо Срби“.

Ипак, некоме из табора Црне Горе, ко може да буде из свих могућих структура, пријавио је заставу Европској кући фудбала, па је УЕФА одлучила да она више не буде пожељна на стадионима који се играју под њеним окриљем, а то значи на свим утакмицама у Европи српских клубова, као и репрезентативним мечевима.

Подсетимо и да је недевно УЕФА ригорозно казнила Румуне због тога што су њихови навијачи скандирали Косово је Србија на мечу против Орлова у Букурешту, па је ово само наставак у жељи УЕФА да на њеним мечевима не буду истицане никакве пароле које између Косова и Србије стављају знак једнакости.

 

Извор: Телеграф.рс