Свет

НАСТАО ХАОС! Неочекивани лет руских Ту-160 подигао је у небо борбену авијацију четири европске земље – Паника на Западу

Појава руских стратешких бомбардера Ту-160 и ловаца Су-35 на небу изнад Балтичког мора довела је до панике на Западу.

Након што се током протекле седмице, број опасних и провокативних летова западних земаља у близини руских граница утростручио, руска страна је одлучила дати пристојан симетричан одговор НАТО-у.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руси су неочекивано подигли два стратешка надзвучна бомбардера Ту-160, а њихова је појава била довољна за панику Северноатлантске алијансе, која је подигла истовремено у небо борбене авионе неколико земаља.

Према информацијама појава руских ловаца и стратешких бомбардера Ту-160 довела је до тога да су најмање четири земље морале да лете својим ловачким авионима у небо, наводно ради идентификације руских авиона.

У стварности, ловци Ваздушних снага Данске, Шведске, Италије и Финске подигнути су након што су акције Русије биле потпуно неочекиване, поготово јер је из непознатих разлога било могуће пронаћи руске стратешке бомбардере тек након неког времена.

Видео кадрови које је представила РИА Новости приказују лет руских стратешких бомбардера и приближавање ловаца НАТО.

Истовремено, стручњаци скрећу пажњу на чињеницу да су управо војни авиони Савеза прекршили правила за идентификацију авиона, приближавајући се руским авионима на врло блиској удаљености.

 

 

 

 

 

 

Извор: Webtribune.rs