Србија

Потпуни преокрет! ФОРЕНЗИЧАРИ НА НОВОМ ТРАГУ УБИЦАМА ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ? Сумња се да је пиштољ којим су ликвидирани на овом месту!

Полиција интензивно трага за пиштољем којим су 27. септембра ликвидирани Горан, Гордана и Лидија Ђокић из Алексинца.

Пиштољ није нађен прошле недеље приликом претраге Јужне Мораве код моста у Тешици уз помоћ ронилаца Жандармерије, али је могуће да се претрага понови уколико временске и хидролошке прилике буду повољније.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Пиштољ којим је извршено троструко убиство је крунски доказ, зато је за очекивати да су га се починиоци лишили недуго након овог монструозног злодела. Мост у Тешици је мање од два километара од места где је пронађен запаљен „пасат“ Ђокића, па је врло могуће да су га бацили приликом преласка моста. Јужна Морава је тих дана била нижег водостаја, али у вировима испод моста увек је дубока – каже извор Блица.

Киша која пада повремено већ неколико дана отежава посао истражитељима.

И место на којем су пронађена угљенисана тела Ђокића у атару Моравца, налази се и непосредној близини Јужне Мораве, на око 50 метара од реке, али је мање вероватно да је пиштољ бачен у том делу реке јер је на том месту водостај нижи.

– Пиштољ није нађен у запаљеном возилу јер би и после пожара могао да пружи доста података форензичарима, а још је мање вероватно да су га задржали код себе јер је то директан доказ о почињеном убиству. Зато се и претпоставља да је бачен у реку – каже саговорник.

Подсетимо, тела породице Ђокић, пронађена су у суботу након шест дана потраге у атару села Моравац, где су кобне вечери и били у посети Горановој мајци. На путу до куће њих су убице пресреле, отеле, а потом хицима из пиштоља хладнокрвно убиле. Након злочина, тела Ђокића су спаљена, док је њихов аутомобил одвезен на другу локацију, 10 километара даље, и ту запаљен како би се прикрили трагови.

 

 

 

 

 

 

Извор: Република.рс