Србија

ШОКАНТАН ПРЕОКРЕТ У ИСТРАЗИ УБИСТВА ПОРОДИЦЕ ЂОКИЋ! Мајстор који је направио пригушивач за Џонића, могућ саучесник?

Фото: Facebook
Фото: Фејсбук принтскрин

Све организовао до најситнијих детаља! Горан Џонић из Моравца, који се терети да је побио и спалио Горана, Гордану и њихову ћерку Лидију Ђокић из Алексинца, користио је пригушивач на пиштољу, који му је наводно направио локални механичар! Џонић је рекао мајстору да је реч о делу за трактор, међутим, полиција испитује да ли је ипак механичар знао шта прави и да ли је саучесник, сазнају медији

Према ранијим сазнањима, један од детаља који је одао Џонића је и пригушивач који је користио на пиштољу „берета“, којим је извршен злочин. Џонић је код мајстора из Моравца био месец и по пре злочина како би му направио део за пољопривредну машину.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Када се догодио злочин, мајстор се сам јавио и испричао да је осумњичени био код њега и тражио да му направи металну цев са тачно прописаним димензијама с навојем на врху.

Механичар важи за поштеног и вредног човека. Када се догодио злочин, одмах се сетио да је Џонић био код њега, а претраживањем димензија на интернету схватио је да је реч о пригушивачу. Јавио се полицији и рекао да је био убеђен да прави оно што му је и наручено, а то је делић за машину. Међутим, полиција ипак проверава мајстора. Поставља се питање колика је могућност да мајстор није знао шта прави, с обзиром на тачне димензије и облик који не одговара деловима и машинама за које је раније правио. Ипак је реч о стручњаку и требало би да претпостави. Реч је о добро познатим димензијама 7,65 милиметара. Испитује се да ли је ипак нешто знао и тако помогао – каже извор близак истрази, и додаје да је пригушивач специфичних димензија у односу на оружје на које се монтира:

– Наравно, постоји могућност да је механичар мислио да је реч о делу машине. Такође, наруку му иде и то што људи за њега имају само речи хвале, а притом се и сам у паници јавио полицији, схвативши да постоји могућност да је управо он, не знајући, направио пригушивач. Такође, све се дешавало месец и по дана пре извршења злочина. Међутим, то свакако указује да је Џонић месецима унапред планирао убиство и да је све организовао до најситнијих детаља – тврди саговорник.

Тражио им помоћ, па их спалио и закопао

У ноћи између 26. и 27. септембра, Ђокићи су мистериозно нестали на путу до куће када су се својим аутомобилом враћали од Горанове мајке у селу Моравац.

После вишедневне потраге, њихов спаљен аутомобил пронађен је у атару села Моравац, а неколико десетина метара даље пронађена су и њихова спаљена тела у рупи. Идентификовани су на основу накита и делова гардеробе.

Сумња се да их је Џонић стопирао успут, а затим их навео да сиђу с главног пута, а потом их хицима из пиштоља убио једног по једног. Њихова тела су затим одвучена и спаљена.

 

 

 

 

 

 

Фото: Facebook
Извор: Информер.рс/Ало.рс