Србија

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Хркаловић руком састављала списак за одстрел, ЖРТВАМА ЛИЧНО ЦРТАЛА МЕТУ!

Бивши блиски сарадник Дијане Хркаловић криминалистички инспектор Александар Љубичић открио је да је некадашња државна секретарка имала списак људи којима је нацртала мету на чело. Штавише, она је тај списак лично написала!

То је само један од докумената које ми је дала да уништим заједно с осталом документацијом оног дана када је напуштала радно место. Тај документ показује да је она правила спискове одређених лица, који су на мети, таргетирала их је. Не знам да ли су ти људи живи, да ли се негде крију… Такође, докази до којих смо дошли потврђују тезу да је постојало праћење Данила Вучића, сина председника државе, опсервација, као и доказано прислушкивање. Закључак је да је постојао план ликвидације Вучића, а самим тим и преузимање власти – рекао је Љубичић, гостујући на Телевизији Пинк, а пише Република.рс.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додао је да је праћење председниковог сина дуго трајало, вероватно све време Дијаниног мандата на месту државне секретарке.

Мењали закон да добије функцију Саговорник Пинка каже да Хркаловићева није испуњавала услове за место шефа кабинета министра полиције.

– Она је постављена после измена услова које су урађене на највишем нивоу јер није била квалификована. Изменом и допуном стигматизације направљено да се спусте услови за то радно место и самим тим она је дошла до те позиције.

– Мој посао је да штитим безбедност председника, покушавао сам то да урадим и тада, али сам константно блокиран. Више пута сам, што на колегијуму, што пред сведоцима, покушавао да упозорим на претње упућене Вучићу, али сам од Хркаловићеве добијао одговор да нема потребе да се о томе разговара. Уништавала је животе поштеним полицајцима, премештала, забрањивала напредовање, смањивала плате, убијала нас је психички – открио је Љубичић.

Човек који је смењен с места заменика начелника одељења за послове безбедности у кабинету министра полиције јер је одбио да извршава Дијанина криминална наређења каже да је у отворени сукоб ушао када јој је скренуо пажњу да не ради по правилима.

Знао за припрему напада на Андреја Љубичић каже да је све време директно указивао Дијани Хркаловић на безбедносну угроженост тадашњег премијера Вучића и његове породице, а сваки пут је добијао одговор: „У реду је“.

– Сваки тај мој документ био је експресно враћен. Рецимо, имао сам информацију да ће доћи до напада жандарма на Андреја Вучића током одржавање геј-параде. Налазио сам се на 50 метара од места напада и није ми било дозвољено да приђем и спречим напад. Није ми дозволила Дијана Хркаловић, коју сам известио о томе – објашњава Љубичић.

Подсетимо, гостујући у емисији „Отворено са Ђуком“, Љубичић је рекао да је имао директан налог да изврши безбедносне провере за четири лица из обезбеђења Андреја Вучића и да та провера буде негативна да они не би добили дозволе за ношење оружја.

Министар обрисао мејл Инспектор каже да је послао званичан мејл министру Небојши Стефановићу пред крај његовог мандата.

– Питао сам га шта да радим с документима које сам добијао, између осталих, и од Дијане. Нисам добио никакав одговор, а видео сам да је мејл примљен и отворен, касније и обрисан. То је једини службени мејл који је обрисан, али сам га сачувао на помоћном мејлу, мада су они хтели да не остане никакав траг те комуникације.

Претње су уследиле и после убиства адвоката Мише Огњановића.

– Позвала ме је телефоном и директно указала да престанем да се интересујем за тај случај. Рекла ми је: „Ако не разумеш, имаћеш рат са мном, а ти не желиш да имаш рат са мном. Да ли ти је јасно? Ако ме ниси разумео, ја ћу да те ућуткам“.

– Тако би Андреј Вучић остао без заштите, односно били би му наметнути неки други људи – рекао је тада.

Додао је и да се документација коју је требало да уништи налазила у плакарима високим два метра:

– Ја то нисам уништио, а после неког времена сам неке отворио. Око 70 одсто тих докумената везано је за председника Вучића и чланове његове породице.

У ауту са Невољом Љубичић је потврдио и везе бивше државне секретарке и Вељка Беливука званог Веља Невоља.

– Најпре сам добијао информације да се она креће по граду и седи с одређеним припадницима навијачке групе, а затим се и сам уверио да је једне ноћи била у службеном ауту заједно с једним вођом навијачке групе, тачније Беливуком.

Међу документима које је Љубичић касније отворио, између осталог, налазиле су се фотографије сина и брата председника Вучића са приредбе поводом доласка руског председника Владимира Путина, као и мапа кретања Данила Вучића.

– За мене је то веома важна индиција да се неко припремао да угрози њихове животе зато што није посао кабинета министра штићење личности, то ради нека друга служба – јасан је био Љубичић.

 

 

 

 

 

 

Извор: Курир.рс/Република