Србија

СЈАЈНА ВЕСТ! Ова група грађана ће месечно добијати 12.000 динара

У ОКВИРУ финансијске подршке породицама у наредној години, а у циљу повећања наталитета, незапослене труднице и породиље, као и новорођена деца имаће права на финансијску подршку, одлучили су чланови Градског већа града Јагодине.

Незапослене труднице и породиље месечно ће добијати 12.000 динара – труднице до термина порођаја, а незапослене породиље до навршене једне године живота детета. Родитељи новорођене деце остварују право на једнократни новчани износ од 200 евра у противвредности по средњем курсу НБС на дан ступања на снагу ове одлуке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У циљу помоћи оболелима од малигних болести, као вид једнократне социјалне помоћи, већници су утврдили право на финансијску подршку пацијентима којима је дијагностикована малигна болест у 2022. години, пацијентима над којима је извршен хирушки захват услед дијагностиковања ове болести, као и пацијентима на терапијском лечењу од малигне болести, а који је оперисан 2022. или у претходној години.

Наведени пацијенти наредне године имаће право на једнократну новчану помоћ у износу од 10.000 динара, а уколико је пацијент незапослено или малолетно лице, износ се увећава за 100 одсто.

На седници Градског већа донета је и одлука о финансијској помоћи у случају смрти у 2022. години. Право на погребне трошкове утврђено је у износу од 200 евра, у динарској противвредности по средњем курсу НБС на дан ступања на снагу ове одлуке.

Извор: Новости.рс