Русија

ПУТИН САОПШТИО СЈАЈНЕ ВЕСТИ ЗА РУСИЈУ

Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас да санкције Русији у великој мери изазивају светску економску кризу, али је говорио и о успесима своје земље, али Русија се носи са политиком санкција Запада, инфлација постепено успорава, рубља јача.

Аутори западних санкција против Русије вођени су кратковидним надуваним политичким амбицијама и погађају економије и народе Европе и Сједињених Америчких Држава, изјавио је руски председник Владимир Путин.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Жетва житарица ове године може бити рекордна за читаву историју Русије, жетва житарица може достићи 130 милиона тона, од чега је 87 милиона пшенице, саопштио је он.

Путин је нагласио и да је неопходно подржати потражњу потрошача, као и обезбедити приходе Руса.

Он је додао да Русија излази на крај са спољним изазовима изазваним западним санкцијама.

„Постепено се успорава инфлација. Током прошлог месеца њена стопа се неколико пута смањила у односу на март. Недељни раст цена већ је пао на 0,1 одсто – то је већ близу недељне стопе раста која одговара циљаној инфлацији Банке Русије“, нагласио је председник.

Путин је подсетио да је СССР победио у Другом светском рату не само због борбених фронтова, већ и због своје економске моћи.

„Недавно смо прославили наш главни празник – Дан победе. И желим да подсетим да је она постигнута не само у борбама на фронтовима, већ и због економске моћи наше земље која се тада супротстављала индустријском потенцијалу не само Немачке, већ практично читаве Европе коју су поробили фашисти“, закључио је Путин.

 

 

 

 

 

 

Извор: Ало.рс