Издвајамо Свет

УДАРНА ВЕСТ: Експлозије у центру Истанбула, 15 мртвих, десетине рањених (ФОТО/ВИДЕО)

Најмање 15 људи је погинуло, а 69 рањено у експлозијама које су се вечерас догодиле у центру Истанбула. Мета напада био је аутобус с полицајцима, у чијој је близини експлодирао минирани аутомобил. Министар саобраћаја Турске Ахмет Арслан написао је на Твитеру да је реч о терористичком нападу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Експлозије су одјекнуле у близини стадиона фудбалског клуба Бешикташ, два сата после завршетка утакмице турског шампионата против Бурсаспора. Самоубилачки напад изведен је у парку у близини стадиона, док је аутомобил-бомба експлодирала испред стадиона, рекао је министар унутрашњих послова Сулејман Сојлу, називајући напад „окрутном завером“.

00:48

Тренутак експлозије у Истанбулу забележен је аматерском камером.

00:07

Члан Савета Федерације Алексеј Пушков изјавио је да је неопходно стварање глобалне антитерористичке коалиције након две експлозије које су се догодиле у Истанбулу у суботу увече. „Претходни терористички напад у Истанбулу дело је ДАЕШ-а.

Постоји вероватноћа да је и овога пута тако. Свету је неопходна глобална коалиција против тероризма“, написао је Пушков на својој твитер страници. 00:04 Организатори терористичког напада у Истанбулу прижељкивали што већи број жртава, изјавио је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

00:03

Турска тв станица НТВ је навела да су после експлозија безбедносне снаге детонирале сумњиви пакет испред стадиона

 

Извор: rs.sputniknews.com