Издвајамо Регион

КОЛИНДА БАШ ПРОВОЦИРА: Србија мора да испуни НАШЕ УСЛОВЕ!

Председница Хрватске Колинда Грабар Китаровић тврди да њена земља неће одустати од блокаде Србије ка Европској унији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Хрватска председница Колинда Грабар Китаровић изјавила је данас у Вараждину да све државе које желе да буду чланице ЕУ морају да испуне критеријуме, те да не види због чега то не би могла и Србија.

Китаровић је коментарисала блокаду поглавља 26 на европском путу Србије, рекавши да ако нека држава жели да буде чланица ЕУ мора да прође исто што су прошле и друге земље чланице.

– Хрватска је морала да испуни све критеријуме, имали смо пуно потешкоћа, било је и блокада које смо сматрали неправедним, но у овом случају је реч о критеријумима који је лако испунити. Не видим због чега Србија то не би могла испунити – рекла је Грабар Китаровић.

Хрватска председница је казала да је декларација, коју је пролетос потписала са премијером Александром Вучићем, била „испружена рука“ да ће Хрватска Србији бити партнер при уласку ЕУ.

– Та декларација подразумева и то да ће се Србија побринути за хрватску мањину, али и испунити тај критеријум – рекла је Грабар Китаровић.

Српски премијер Александар Вучић напустио је синоћ Брисел након што ЕУ није успела да убеди поједине државе чланице да дају сагласност за отварање три поглавља на путу прикључења Србије ЕУ.

Извор:Србија Данас/Танјуг